Digitalni tisak · Grafički i web dizajn · Osvjetljavanje tiskarskih ploča (CTP) · Pečati i graviranje · Natpisi i reklame · Oslikavanje vozila · Časopisi · Knjige · Zagonetaštvo · Karikature
 
suncokret
 
samo po cvor.hr po cijelom HR web-u

PROČITAJTE U NOVOM BROJU
(kliknite na sliku naslovnice)


Uvodnik

Red proljeća, red zime

  Tko bi rekao. Naš natječaj za Veleulov - zlatnu udicu Hrvatske postao je punoljetan. U Malom Bukovcu po 18. put smo okupili pobjednike Veleulova - zlatne udice Hrvatske. Bilo je zbilja svečano i lijepo. Prije svega zahvaljujući gostoljubivim domaćinima, na čelu s općinom i ekipom iz "Dravskog klena" iz Malog Bukovca. Uz to, odazvali su se pobjednici iz cijele Hrvatske u velikom broju, pa i, po prvi put, s plavog Jadrana - iz Krka. Prava rođendanska atmosfera i proslava punoljetnosti. Pokušali smo vam u foto-reportaži, dočarati djelić sjajne atmosfere koja je vladala na proglašenju. To nam je poticaj i da po završetku ovogodišnjeg, 19. ciklusa Veleulova, organiziramo ponovo jedno ovako lijepo slavlje i okupljanje.
   A poticaj su nam i priznanja koja su stigla na adresu naše redakcije za dosadašnji rad na unapređenju sportskog ribolova i ribolovne pisane riječi. Hvala "Dravskom klenu" iz Malog Bukovca i gradu Bjelovaru odnosno Športskoj zajednici grada Bjelovara na tome što su prepoznali naše napore.
   Nadam se da ćete u vrijeme kada ćete čitati ove retke i uživati u pravoj proljetnoj atmosferi, negdje uz vodu, sa štapom u ruci. Sada, kada pišem ovaj uvodnik (sredina ožujka) snijeg je ponovo, doslovce zatrpao Hrvatsku. Jučer je mjestimice u riječkom kraju puhao orkanski vjetar gotovo 200 km na sat. Snježna mećava zaustavila je promet. Još prošle subote bio sam na jezeru matičnog društva na radnoj akciji. Pustili smo u klupska jezera 300 kg šarana i uređivali obale za početak sezone. A sada, umjesto početka sezone, ponovo led i snijeg. Zbog lošeg vremena odgođen je i početak prvenstva Hrvatske u ribolovu pastrva prirodnim mamcima na jezerima.
   Održana je i godišnja skupština Hrvatskog športsko ribolovnog saveza. Izvješće sa skupštine nećete pronaći u ovom, a ni u idućim brojevima R&R-a. Jednostavno, nitko nas ni ove godine na skupštinu nacionalnog saveza nije ni zvao. A čujemo da je bilo burno. Za malo da se redovna skupština nije pretvorila u izbornu.
   Kako saznajemo ove godine, zbog sveopće recesije, u Savezu neće biti novca za odlazak ženske reprezentacije na svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, ni za mušku za odlazak na Europsko prvenstvo u Portugal. Naravno, postoji (iako mala) šansa da se reprezentacije same izorganiziraju, pronađu sponzore ili plate iz svog džepa i otputuju na ova velika natjecanja. Od jednog od vodećih ljudi hrvatskog natjecateljskog ribolova saznajemo da, je iz FIPSed-a stigla ponuda s veoma povoljnim iznosom za organiziran čarter let iz Švicarske za zainteresirane reprezentacije za odlazak u JAR.
   Kako saznajemo ukupni trošak odlaska na SP za žene na ovaj način bio bi jeftiniji negoli što su bila neka putovanja do sada na SP na neke destinacije u Europi. Isto tako bit će šteta ukoliko muška reprezentacija ne ode na EP u Portugal. Naime, prvenstvo se održava na vodi na kojoj su naše mlade selekcije već u dva navrata osvajale medalje, pa bi to, vjerojatno, bila velika šansa i za dobar rezultat seniorske vrste. No, kako sada stvari stoje, ove dvije reprezentacije ove godine neće vidjeti ova natjecanja.
   Proljetni travanj je pred nama i za mnoge od nas ovaj mjesec znači i početak sezone i prve odlaske na vodu. U tom smislu dosta stranica ovog broja posvetili smo ribama koje se sada počinju loviti. Zato naši suradnici pišu o proljetnom ribolovu pastrve, štuke, soma i linjaka. Kako početi sezonu s bijelom ribom, čitajte iz pera jednog od naših vodećih ribolovaca i natjecatelja.
   Ima još toga što će, vjerujemo, privući vašu pažnju i u ovom broju R&R-a.potpis 
 
Poruka


 
Nakladničko i trgovačko d.o.o / 43000 Bjelovar, Matice hrvatske 43